Siker – kép szeminárium

Mi a Siker-kép szeminárium ?

 

Négy mondatban: A Siker-kép szeminárium egy olyan, egynapos, önismereti jellegű szeminárium, amely a résztvevők saját személyes sikerükről alkotott képével és akadályaival foglalkozik, a megismerés és a korrekció szándékával és lehetőségével. Módszere a pszichodráma (továbbiakban: PD). A csomag tartalmaz a szemináriumon kívül egy félórás Skype-on végzett konzultációt is, 5.000.- Ft értékben. A szeminárium teljes ára 14.900.- Ft.

 

                “A Siker-kép szeminárium során az eddig mélyen szunnyadó hitrendszerek kerültek felszínre. Górcső alá véve ezzel a jelent. Romvári Júlia

 

Kinek ajánljuk a szemináriumot?

 

Az értékesítésben, hálózatépítésben dolgozók közül gyakran felmerül az a – szó szoros értelmében – egymillió forintos kérdés:

„Jó a cég, jók a termékek és mások jól is keresnek vele. Én miért nem csinálom?”

A válasz erre a kérdésre a szemináriumon található. A szeminárium hatására a résztvevő tisztán fogja látni a saját siker-képét, a saját belső akadályait és képes lesz elindulni a saját sikere felé vezető úton.

 

Azoknak az értékesítésben, hálózatépítésben vagy saját vállalkozásban dolgozó embereknek, akik:

 • olyan kérdésekre keresik a választ, amelyre bennük van, és kihat a munkájukra ( pl. „Jó a cég, jók a termékek és mások jól is keresnek vele. Én miért nem csinálom?”);
 • Elakadtak a saját sikerük felé vezető úton és szeretnének továbblépni, de a megszokott módszerek már nem segítenek;
 • Szeretnék tisztázni, megtalálni a saját céljaikat, a siker-képüket;
 • Rendszerint azonos módon vallanak kudarcot (akár átmeneti sikerek után) és szeretnének kilépni ebből a körből;
 • Önismereti igényük van;
 • Szeretnék tisztázni a kapcsolataikat;
 • Szeretnék elengedni azt az életükből, ami már elmúlt, de mégis a régi kerékvágásban maradnak, ezért nem tudnak újat kezdeni és
 • Szeretnének sikeresebbek lenni.

 

Kedves Imre és Zsófi!

Köszönöm nektek, hogy ott lehettem a szemináriumon. Ez volt az első találkozásom a pszichodrámával, és mondhatom nagyon kellemes és hasznos volt.
Most már tudom, hogyan lehet egyik-másik problémát könnyedén játékosan kezelni ezzel a módszerrel. Csodálatos dolognak találtam, hogy a PD segítségével bizonyos távolságból szemlélhettem az adott helyzetet, magamat, a reakcióimat és így ebből a perspektívából már a megoldás is előkerül- talán nem azonnal de ha leülepednek a dolgok- mindenképp.

Ti pedig nagy hozzáértéssel és empátiával vezettétek a játékot és segítettétek a résztvevőket abban, hogy megtalálva a siker útjában álló gátakat, akadályokat szembenézhessenek ezekkel és könnyedén túllendüljenek rajta. Mindvégig azt éreztem nálatok jó kezekben vagyok.

Üdvözlettel Szabó Mária
Mara Divatáru”

 

Kiknek NEM ajánljuk a szemináriumot?

 

 • Mindazoknak egyszerre, egy csoportban, akik szoros kapcsolatban vannak egymással (pl. (házas)párok; szülő-gyermek). Csak együtt nem ajánljuk a szemináriumot, külön – külön, más – más csoportba természetesen jöhetnek;
 • Akiknek nincs igényük az önismeretre;
 • Akik nagyon félnek az esetleges önfeltárástól és
 • Akik nem akarnak változást az életükben.

 

A Siker-kép szeminárium arra keresi és találja meg a választ, hogy mi határozza meg az emberek sikerességét. Túllép a személyiségfejlesztő és üzleti irodalomban olvasható általános módszereken és helyettük azokat a személyiség- és egyén specifikus képzeteket, elakadásokat, családi dinamikákat, kapcsolati működésmódokat és egyéb hatótényezőket keresi meg, amelyek a szeminárium résztvevőjére nap mint nap hatnak és megnehezítik vagy meggátolják számára, hogy sikeres legyen.

 

„Siker-kép szeminárium egy izgalmas kezdeményezés. Elgondolkodni azon, hogy mi is a siker? És megtapasztalni, hogy valóban, mi is a siker számomra. Nem az, ami társadalmilag elfogadottan a sikert jelenti. Valami, ami belőlem fakad, ami nekem fontos. 

Nagyon élveztem a napot. Trénerek szakmailag felkészültek, rugalmasak és nyitottak. Érződik a frissesség, az elkötelezettség. Köszönöm a lehetőséget! Sok sikert kívánok a továbbiakban!

 

Rita Bakradze

Komfortzóna tágító és kreativitásfejlesztési tréner

http://www.vegtelenlehetoseg.hu/

Mi az a három tényező egy ember életében, amely meghatározhatja, hogy mennyire sikeres lesz? Ezekkel foglalkozunk a szemináriumon.

 

 1. A családi háttér

A családi háttér nem csak abban nyilvánul meg, hogy a gyereküket milyen iskolába járatják, milyen különórákra íratják be és mennyi pénzt és eszközt kap az elinduláshoz – ez csak az egyenlet egyik oldala. A másik oldala éppen ilyen fontos: a szülők a gyerek nevelése során megtanítják a gyermeküknek a sikerrel, a pénzzel kapcsolatos saját beállítódásukat, a gyerek megtanulja, mennyire lehet okos, sikeres; mennyire lehet gazdag és mennyire különbözhet másoktól.

Ez a tudás természetessé válik számára, szorosan körbeöleli, olyan közel van hozzá, hogy fel sem tűnik számára, hogy ott van. De ez az, ami megakadályozhatja vagy éppen segítheti abban, hogy sikeressé váljon.

A szeminárium során a résztvevő megtudja, milyen családi üzenetek élnek most is benne, megnézheti, meghallgathatja, átélheti és korrigálhatja is.

 

 1. A saját sikerről alkotott kép

 

Mindenkinek más-más képe van a saját sikeréről és ez általában sokkal átfogóbb, mint a megszokott sok pénz, jó kocsi, ház, utazások és sok idő. A belső valóság ennél sokkal személyesebb és a szemináriumunk tapasztalata azt mutatja, hogy szinte mindig megjelennek azok az akadályok vagy a résztvevő által tudatosan nem ismert siker-részek, amelyek gazdagítják, komplexebbé és gyakran ellentmondásossá teszik a sikerről alkotott képet, megnehezítve vagy lehetetlenné téve elérését.

S ahhoz, hogy jobban közelebb tudjon a résztvevő férkőzni a saját sikeréhez, érdemes megismerkednie vele, érdemes megtudnia, milyennek tekinti (sokszor tudattalanul) a sikert. A sikere olyan, mint egy meghódításra váró nő? Udvarolni kell neki?; A sikere leküzdendő akadály? Küzdenie kell?; A sikere púp a hátán, mert külső elvárás csupán?; Esetleg a sikerét valami elérhetetlenné teszi?; Vagy a sikere másoktól függ talán? – a sikernek sok arca van, mindenki számára más és más, hiszen a saját története, ami alapján a siker-képe kialakult, szintén más és más.

A szeminárium során megnézheti az ő saját siker-képét, megismerkedhet a saját sikeréhez vezető úttal és annak buktatóival.

 

 1. A kapcsolati működésmódok

 

Ezen kívül, a szeminárium melléktermékeként napvilágra kerülhetnek azok a viszonyulások, kapcsolódások, családi dinamikák, gátló érzelmek, gondolatok és kapcsolatok, amelyek hatással vannak a résztvevő sikerére, siker-képére. S itt lehetősége van arra, hogy felismerje, tudatosítsa őket, megbarátkozzon velük vagy éppen előkészítse a terepet a megküzdésnek.

 

Egy résztvevő visszajelzése egy játék után:

“Akkor megnyílt bennem valami, sok-sok ajtó és most szabadon járok-kelek köztük.”

 

Kik tartják a szemináriumot?

 

Darida Zsófia – szociális munkás diploma; egészségfejlesztő mentálhigiénikus diploma. Több, mint 10 éve szenvedélybetegekkel dolgozik. Több tréninget tartott börtönökben, lelkisegély-szolgálatoknál és egyéb, segítőket képző szervezeteknél. Pszichodráma asszisztensi vizsga előtt áll. (410 órás képzés eddig).

Tulok Imre – szociális munkás diploma(mentálhigiénés specializáció); 2006-ban kezdte PD képzést; pszichodráma asszisztensi cím megszerzése: 2009; jelenleg pszichodráma felsőfokba jár (eddig kb. 600 óra képzés), Ajkay Klárához és Dr. Kökény Veronikához. Értékesítési tréner és oktató a Fundamentánál és a Pannon Oktatási Központnál.

 

Azzal a problémával mentem, hogy nem tudom összehangolni a művészi és a segítői területeket az életemben, emiatt mindkettő akadozik. A konkrétan megfogalmazott elvárásom az volt, hogy “Szeretném lenyomni a kilincset, azon az ajtón, ami a sikereimhez vezető útra nyílik. Nem, nem tudtam kinyitni az ajtót. Kinyílt”.

                Szathmári Kornélia

                http://www.szegyen.blogspot.hu

 

Mi a szeminárium módszere?

 

A szeminárium a pszichodráma (PD) technikáival dolgozik.

A PD akkreditált csoportos önismereti és terápiás módszer. Használatával lehetőségünk van arra (többek között), hogy belső folyamatokat, hiedelmeket, kapcsolati állapotokat, traumákat, elakadásokat, gátakat a színpadon, élőben, a csoporttársak segítségével megjelenítsünk. A lényege az akció, a mozgás és a cselekvés, nem pedig az elemzés és az értelmezés. Ezért van az, hogy a játék egyszerre hat a testre, a lélekre, az érzelmekre és a gondolatokra, így egy jól vezetett játék tartós, mélyreható és komoly változást képez előidézni a játékosban és/vagy olyan összefüggéseket feltárni benne, amelyre hagyományos terápiával hónapokra lenne szükség.

A módszerről bővebben a www.pszichodrama.hu oldalon olvashatsz.

(A drámához értők kedvéért: protagonista játék nem lesz, egyéb technikákkal dolgozunk).

 

„Egy másik világba néztem bele. Új volt, és érdekes. Nekem egy hozzáállásbéli

változás érett az utóbbi időben. A változáshoz vezető utat lerövidítette, nagyon.

A szeminárium előnyének ezt tartom, hogy segít változnod. A szeminárium nem változtat

meg, csak ha éppen változásban vagy, akkor nagyot tud lendíteni.

Adamkó Ferenc”

 

Mi NEM a szeminárium?

 

A szeminárium NEM az értékesítésben/hálózatépítésben ismert személyiségfejlesztő, motivációs illetve készségfejlesztő és értékesítési tréning. Továbbá oktatást sem tartunk.

 

„Segítő foglalkozásúként nekem nehéz segített helyzetben biztonságban éreznem magam, nagyobb az ellenállásom, és óhatatlanul is nagyobbak az elvárásaim, mint egy nem szakmabélinek. Itt abszolút biztonságban éreztem magam, nagyon meggyőző volt a tudásotok, emberségetek, és nagyon jó légkört teremtettetek.

 

Szathmári Kornélia

                http://www.szegyen.blogspot.hu

 

Miből áll a szeminárium?

 

A szeminárium egy napból áll, 9.30 – 18.00 – ig. Mellé minden résztvevőnek jár egy díjmentes 30 perces Skype konzultáció a szemináriumot követő két héten belül. Ennek értéke 5.000.- Ft lenne, de most a szeminárium mellé ingyen jár.

(Ez a Skype-konzultáció azért került a csomagba, mert a PD olyan más tréningmódszerekhez képest, mint a bulldózer a falbontó kalapácshoz képest, tehát jó, ha van segítség egy komolyabb belső struktúra átrendeződés után).

A szeminárium – az eddig megszokottakhoz képest – kettős vezetésű, ketten vezetjük, tehát több figyelmet kapsz.

Mennyibe kerül?

 

A nap ára 14.900.- Ft, résztvevőként. Ez tartalmazza a szemináriumot, a segédanyagokat, a terembérletet és a Skype konzultáció lehetőségét. Az összegről számlát adunk.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

 

A szeminárium megtartásához minimum 7 résztvevő szükséges, maximum pedig 15. Ezért úgy lehet jelentkezni, hogy a lenti űrlap kitöltésével jelzel érdeklődésed a szeminárium iránt.

Ez még nem jár semmilyen elkötelezettséggel és fizetési kötelezettséggel.

Amikor összegyűlik a megfelelő számú érdeklődő, megszervezzük a szemináriumot, küldünk értesítést a regisztráltaknak és akkor döntheted el, hogy a következő alkalomra jössz-e.

 

 (Az “Érdeklődöm” gomb megnyomása után küldünk egy emailt, amelyben megerősítjük az érdeklődés tényét. Egyben feliratkozol a blogértesítőnkre is, tehát hozzájárulsz ahhoz, hogy amikor új cikk jelenik meg a blogban, értesítést küldjünk róla.
Minden levélben található leiratkozó link, amellyel bármikor, egy kattintással leiratkozhatsz.
Az adataid másnak nem adjuk ki és spam-et nem küldünk.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-63497/2013.)

VÁRJUK JELENTKEZÉSEDET!

 

A siker, mint téma egyedi feldolgozása, megélése, nem a szokásos, csak verbális módszerrel, kiváló trénerekkel! Köszönöm!

                Dávid Zsuzsanna

                http://www.olelohullam.hu

Megosztás = Köszönöm, ez hasznos volt!