5 önismereti kérdés, amit át kell gondolnod, mielőtt sikeres és/vagy gazdag leszel

5
5

1. Tudsz-e eladni vagy meg akarod-e tanulni?

Az igazság az, hogy ha szeretnél sikeressé válni gyakorlatilag bármilyen munkában és a megszokottnál több pénzt keresni, akkor meg kell tanulnod értékesíteni saját magad vagy a munkádat. Nem megy másképp. Akármit csinálsz, kellenek hozzá vevők, ügyfelek, páciensek, vendégek, megrendelők, kliensek – tehát olyan emberek, akik pénzt adnak a munkádért.
Nehéz számodra ez? Akkor láss neki minél hamarabb, annál gyorsabban megtanulod. A másik oldalamon ITT hozzá a segítség.
(Persze, úgy is kereshetsz pénzt, hogy a szakmában megszokott módon keresel ügyfeleket, de sokkal lassabban és nehezebben).

2. Neked mi a siker?

Ahhoz, hogy tudd, sikeres vagy-e, meg kell határoznod, hogy Neked mi számít sikernek.
Amit a valóságban látsz, az torz. Csak a csillogás látszik, de hogy mi lehet mögötte, akár munka, akár hitelek, akár szétrombolt kapcsolatok, akár betegség, akár pont mindezek ellentéte – ezt nem látod.
Ami nem lehet torz: a Te belső valóságod, a te saját siker-képed. Ez fontos önismereti kérdés: te mikor tekinted magad sikeresnek?

3. Elbírod-e a sikert?

A siker nemcsak pozitív dolgokkal jár. Lehet, hogy azért nem vagy még sikeres, mert félsz mások irigységétől; neked nem jár a siker és lehet több gát, ami akadályoz.
Meg kell tanulnod elbírni a sikert, különben kilépsz belőle.
Saját példa: főiskola után felvettek egy bankhoz, ahol hiteleket értékesítettem. Jól megtanítottak rá, másfél évvel később már nagyon-nagyon jól kerestem. És ekkor, a csúcsponton, otthagytam egy minden tekintetben rosszabb munkáért, mert nem bírtam a sikert.

4. Mik azok a problémáid, amelyeket nem fog megoldani a pénz, a karrier és ami ezzel jár?

Sokan úgy gondolják, hogy ha egyszer gazdagok lesznek, minden problémájuk meg fog oldódni. Hát nem. Lesz, ami megoldódik (és távol áll tőlem, hogy azt mondjam, a pénz nem boldogít), de lesznek újak és lesznek régiek, amelyek megmaradnak. Tipikusan a kapcsolati és önmagaddal összefüggő problémák.
Erre készülj fel és más módon oldd meg, mert sikerrel és pénzzel nem fog menni.

5. Milyen illúzióid vannak, amiket tévesen hiszel a sikeres és/vagy gazdag emberekről?

Sikeresnek és/vagy gazdagnak lenni sem fenékig tejfel. Ismerkedj meg tényleg sikeres emberekkel és meg fogod látni, hogy nekik is a tieidhez hasonlító problémáik vannak, tehát attól, hogy még nem tökéletes az életed, lehetsz sikeres!

Iratkozz fel a blogértesítőre és küldök emailt, amikor új bejegyzést írok!

 

Megosztás = Köszönöm, ez hasznos volt!

Szólj hozzá!

*